Docent Rutger Dingemans

Rutger Dingemans

Rutger Dingemans is een drummer en drumdocent uit Utrecht en geeft sinds 2023 les bij Drumstudio 030. Hij studeerde in 2019 af aan de Herman Brood Academie en geeft drumles sinds 2016. Als drummer speelt Rutger in diverse bands waaronder de Nederlandstalige popartiest Véras en zijn elektronische indie pop band GUYY. Hiernaast is hij momenteel ook bezig met een produceren van nummers voor een eigen project.

“Als drummer zie ik mijzelf als een zogenaamde “hybride drummer”. Ik maak bij de acts waarbij ik speel veel gebruik van elektronische samples. Ik vind dit een heel interessant aspect van drummen waardoor er naar mijn mening een nieuwe wereld open gaat. Zelf speel en luister ik een zeer breed scala aan genres, maar het meeste naar hiphop, elektronische indie en (alternatieve) popmuziek.

Binnen de lessen die ik geef, houd ik ervan om te luisteren naar de wensen van de studenten en hierop de lessen aan te passen. Wil je bijvoorbeeld werken aan het kunnen meespelen van een bepaald nummer? Of wil je bijvoorbeeld drumpartijen bedenken voor een band waar je in speelt?

Om deze wensen te bereiken zal er altijd focus zijn op basisvaardigheden zoals het spelen van grooves, bedenken en spelen van drum fills en speeltechniek. Ook het luisteren naar muziek en meespelen met de muziek (die jij leuk vindt om mee te spelen!) vind ik een belangrijk en ontzettend leuk aspect van drumles. Het drumstel is naar mijn mening een van de tofste instrumenten om in te duiken en plezier mee te hebben dus dat hoop ik zoveel mogelijk mensen mee te kunnen geven!”

Lesdag: donderdag.

Tim Vermulst

Maandag, Dinsdag & Woensdag

Jesper van der Meer

Dinsdag

Rutger Dingemans

Donderdag

Harry Lund

Vrijdag

Damian de Muijnck

Zondag