Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd is het mogelijk om drumles te volgen?
Wij geven les aan leerlingen van 10 tot 101 jaar.
Mijn kind is nog geen 10, kan hij/zij toch bij jullie op drumles komen?
Wij richten ons op kinderen boven 10 jaar. Dit zie je ook aan de duur van onze lessen, namelijk 45 minuten. Kinderen onder 10 jaar kunnen vaak nog niet bij de drumpedalen van een professioneel drumstel zoals wij dat hebben opgesteld. We raden aan om eerst andere muzieklessen te volgen. Bijvoorbeeld algemene muziekleer of snaredrum les. Als de leerling oud genoeg is helpen wij hem/haar natuurlijk graag verder met drummen!
Moet ik meteen mijn eigen drumstokken meenemen naar de proefles?
Nee, er zijn genoeg stokken beschikbaar tijdens de proefles. Ook zijn er stokken te koop in de drumshop van Drumstudio 030.
Wat neem ik mee naar mijn drumles?
Een paar drumstokken en een lesmap om alle aantekeningen en oefeningen in te bewaren die je tijdens de lessen krijgt.
Zit ik meteen aan een heel lesjaar vast, of is er een opzegtermijn?
Na inschrijving heb je een maandelijkse opzegtermijn. Je zit dus nooit aan een heel jaar vast.
Kan ik ieder moment van het jaar instromen?
Ja, na de proefles plannen we een vaste plek in het rooster. De eerste factuur zal worden verrekend met het aantal lesmomenten die nog gepland staan in die maand.
Moet ik meteen een drumstel aanschaffen als ik op drumles ga?
Nee, meteen een drumstel aanschaffen is niet nodig. Na een aantal lessen zul je merken dat het super tof is om ook thuis te kunnen drummen en oefenen. Wij kunnen je helpen zoeken naar een drumstel. In Utrecht is ook een aantal plaatsen waar je een drumruimte kunt huren.
Zal ik een akoestisch of elektrisch drumstel kopen?
Afhankelijk van een aantal factoren kun je beslissen of je een akoestisch of elektrisch drumstel gaat kopen. Het mooiste en het meest gave vinden wij een akoestisch drumstel. In veel gevallen is dat echter niet mogelijk en biedt een elektrisch drumstel perspectief. Het voordeel van een elektrisch drumstel is dat je ieder moment van de dag kunt oefenen met een koptelefoon. Tijdens de drumles speel je op een professioneel akoestisch drumstel.
Moet ik gehoorbescherming dragen tijdens het drummen?
Het geluid van drummen kan best hard zijn, het kan dus geen kwaad om oordoppen aan te schaffen als je (vaak) speelt. Het is gelukkig goed mogelijk om op je oren te passen tijdens het drummen. Als je oordoppen nodig hebt, kun je deze kopen in onze drumshop.