Praktische informatie

Hier vind je alle praktische informatie over onze lessen op een rijtje. Hier vind je onze algemene voorwaarden en privacy verklaring.

Leeftijd en ervaring
Bij Drumstudio 030 geven we drumles aan iedereen. Kinderen kunnen drumles volgen vanaf 10 jaar en volwassenen tot en met 101 jaar zijn bij ons welkom. Het maakt niet uit of je nog nooit hebt gedrumd of dat je al jaren ervaring hebt. Ook kunnen we je helpen bij de voorbereiding van een auditie voor het conservatorium of een andere vakopleiding.
Inhoud lessen
Een persoonlijke aanpak staat bij ons centraal. In de lessen werken we onder andere aan:
 • Techniek en houding (stoktechniek, voettechniek, ontspanning en ademhaling)
 • Ritmes in verschillende stijlen: Pop, Rock, Jazz, Blues, Latin, Hiphop, R&B, Funk en Soul
 • Timing en groove
 • Coördinatie en onafhankelijkheid
 • Sound en dynamiek
 • Creativiteit en muzikaliteit
 • Fills en oefeningen
 • Drumnoten lezen
 • Meespelen met je favoriete nummers
 • Snaredrumoefeningen en rudiments
 • Kennis over drummen, drummers en drums
 • Vragen of wensen die je zelf hebt
Proefles
We bieden een vrijblijvende proefles aan. Dit is een goede manier om te zien of drummen wat voor je is en of het klikt tussen jou en de docent. De kosten van de proefles bedragen €30 (voor leerlingen onder de 21 jaar) en €36 euro (voor leerlingen boven de 21 jaar). Voor de proefles ontvang je achteraf een factuur. Als je al stokken hebt, kun je deze meenemen naar de proefles maar eigen stokken zijn niet noodzakelijk.
Aanmelden en inschrijven
Je meldt je eerst aan voor een proefles, als je hierna besluit om lessen te gaan volgen, sturen we een link waarmee je je kunt inschrijven voor de drumles. Je kunt je ook midden in een lesjaar inschrijven. Als je midden in een maand instroomt, verrekenen we het aantal lessen van de betreffende maand op de eerste factuur. De inschrijving loopt tot opzegging en wordt niet automatisch stopgezet aan het einde van het schooljaar.
Lesfrequentie
Je kunt wekelijks les volgen of om de week les volgen. Voor de continuïteit raden we aan om wekelijks les te volgen. De regelmaat van wekelijkse les zorgt voor een goede stimulans om te blijven oefenen. Natuurlijk is het niet voor iedereen mogelijk om elke week te lessen. Om de week les is dan een prima alternatief.
Lesdagen
De dagen waarop je les kunt volgen bij Drumstudio 030 zijn: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag.
Rooster
Iedereen krijgt een vaste plek in het rooster, dit plannen we samen. Als later blijkt dat een andere tijd beter uitkomt, kunnen we altijd kijken of er iets te verschuiven is.
Lesduur
Een drumles duurt 45 minuten.
Adres
De lessen vinden plaats in een mooie, geluidsdichte studio aan de Gruttersdijk 12. Bel aan bij de bel van studio nummer 008.
Lesmateriaal
Wat je zelf moet meenemen: een paar drumstokjes en een map om je oefeningen en aantekeningen in te bewaren.
Vakantie & planning
Wij volgen het officiële vakantierooster voor de middelbare scholen van regio Midden Nederland. Tijdens de schoolvakanties vinden er geen lessen plaats. Het vakantierooster is op de website te vinden.
Betaling
Voor de betaling van het lesgeld sturen wij maandelijks een factuur met een vast bedrag via de e-mail. Het bedrag is gebaseerd op het lesgeld voor een heel schooljaar en wordt in tien termijnen gefactureerd. In de maanden juli en augustus ontvang je geen factuur. Indien je liever per kwartaal, half jaar of jaar een factuur ontvangt kan dat ook. Voor leerlingen die wekelijks les hebben, bestaat een schooljaar uit 38 lesmomenten. Leerlingen die om de week les volgen, krijgen 19 lessen per jaar. Het bedrag is afhankelijk van de gekozen lesfrequentie en alle tarieven zijn op onze website te vinden. In verband met vakanties kan het zo zijn dat je de ene maand meer lessen hebt dan de andere. Je betaalt voor het lidmaatschap, niet per les. Het maandelijkse factuurbedrag is gebaseerd op het totaal aantal lessen per jaar, gedeeld door 10 maanden.
BTW
Om kunstonderwijs te stimuleren heeft de overheid bepaald dat leerlingen jonger dan 21 jaar oud, worden vrijgesteld van het betalen van BTW over muziekles. Leerlingen ouder dan 21 jaar betalen wel BTW over het lesgeld. Alle tarieven op onze website zijn inclusief BTW.
Afzeggen
Als je niet bij een les aanwezig kunt zijn, heb je geen recht op een inhaalles of restitutie van het lesgeld. Als je op tijd (minstens 24 uur voorafgaand aan de les) bij ons meldt dat je niet bij de les kan zijn, zullen wij ons best doen om de les te verplaatsen. Dit is helaas niet altijd mogelijk en hier worden geen rechten aan ontleend. Indien je meer dan drie aaneengesloten lessen niet aanwezig kunt zijn wegens ziekte of familieomstandigheden, vragen wij je om dit aan ons te melden en kan het lesgeld in overleg worden gerestitueerd. In het geval dat de docent onverhoopt ziek is of verhinderd, wordt er in principe gezorgd voor een vervangende docent zodat de lessen door kunnen gaan. Als desondanks door omstandigheden de les niet door kan gaan, wordt de les zo spoedig mogelijk ingehaald. Samen met jou wordt een geschikt tijdstip bepaald.
Opzeggen
Bij Drumstudio 030 hanteren we een opzegtermijn van 1 kalendermaand. Je zit dus nooit vast aan een heel lesjaar. Als je de drumles wilt stopzetten, verstuur je een email met daarin de opzegging. De opzegging start in de maand opvolgend op de maand waarin je de drumles hebt opgezegd. Dit houdt in dat je naast de lopende maand nog 1 maand lessen blijft volgen en er lesgeld wordt gerekend. Als je midden in het jaar opzegt kan het zo zijn dat het bedrag dat je omgerekend per les hebt betaald, iets hoger of lager uitvalt dan wanneer je een volledig schooljaar had afgerond. Dit verschil wordt niet gecompenseerd.